Ik heb gespijbeld

DISCLAIMER: NA HET LEZEN VAN DEZE POST WORDT WERKEN MET MOOI WEER NOG IETS LASTIGER

Ik heb vandaag gespijbeld. Waarom? Omdat het mooi weer was en ik nog in vakantiemodus was. En dus heb ik ervoor gezorgd dat ik vandaag een aantal uurtjes vrij had om naar het strand te gaan met mijn nieuwe lievelingsstripboek. En ik kan je dit vertellen: het voelde héérlijk!

Mensen die mij goed kennen, die weten dat de rest van deze tekst niet de strekking zal hebben van ‘Kijk mij eens de ontspannen ondernemer uithangen’. Dat doe ik niet graag. En het is ook niet waar. Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat het ook nog best puzzelen was om die uren vrijaf te kunnen nemen. Ik moest het werk de afgelopen paar dagen naar de randen doorschuiven - ik ben dus om zes uur opgestaan om te gaan vertalen (!) - om het te kunnen doen. Het is dus echt niet zo dat je als ZZP’er zomaar je laptop dichtklapt als het mooi weer is.

Toch is het belangrijk om aan jezelf te denken. We durven dit niet altijd. Dat komt door Calvijn die generaties lang in ons oor heeft gefluisterd dat we eigenlijk aan het werk zouden moeten zijn, liefst nog hard ook, om ‘iets’ te verdienen. Maar weet je, misschien had hij het wel mis! Misschien zouden we allemaal meer moeten spijbelen, zij het in overleg. Dat doet de mens pas echt goed!

Ondertussen ga ik weer aan het werk. Ik heb mijn portie zon voor nu gehad en er ligt nog een cijferlijst van 10 pagina’s op me te wachten die dringend vertaald moet worden…

Vorige
Vorige

Beter vertalen dan het mensje in mijn computer

Volgende
Volgende

Vakantie of toch niet helemaal?